Prins VitalCare Struvite 1,5 kg

Prins VitalCare Struvite is bijzonder geschikt voor volwassen katten met bewezen struvietblaasgruis

SKU
98775
€ 15,95

VitalCare Struvite is bijzonder geschikt voor volwassen katten met bewezen struvietblaasgruis

Verkrijgbaar in verpakkingen van 1,5 kg en 5 kg.

  • 100% natuurlijk product van Nederlandse bodem
  • Werkt struvietblaasgruisoplossend
  • Vitaminen & mineralen ondersteunen het immuunsysteem


VitalCare Struvite is een hoogwaardige tijdelijke dieetvoeding speciaal voor katten met struvietblaasgruis. Blaasgruis is een veel voorkomende aandoening van de urinewegen bij katten. Blaasgruis ontstaat doordat in de urine van de kat kristalvorming van mineralen plaatsvindt. De meest voorkomende vorm van blaasgruis is struviet. Dit ontstaat door de kristalvorming van magnesium en fosfor bij een te hoge zuurgraad van de urine. De zuurgraad (pH) van de urine wordt mede bepaald door de voeding van de kat.

U herkent een urineweg probleem bij uw kat aan de volgende symptomen: vaker naar de kattenbak gaan dan normaal en eventueel bloed bij de urine. Ook ondervindt de kat veel pijn bij het plassen, wat te merken is aan klaaglijk miauwen tijdens het plassen. Een andere aanwijzing is, dat de kat onzindelijk gedrag gaat vertonen door op ongewenste plaatsen in huis te plassen. Bij het zien van één van deze symptomen is het raadzaam om uw dierenarts te raadplegen voor een juiste diagnose.

VitalCare Struvite is bijzonder geschikt voor volwassen katten met bewezen struvietblaasgruis. Het verlaagt de pH van de urine door urineverzurende eigenschappen en laag magnesiumgehalte en zorgt ervoor dat struviet kristallen bij de kat worden opgelost.

U dient uw kat gedurende 5-12 weken VitalCare Struvite te voeren om herhaalde struvietvorming te voorkomen. Als bij controle door de dierenarts na deze periode het blaasgruis is opgelost, kunt u overstappen op een blaasgruis voorkomende voeding. Alle VitalCare producten (behalve de VitalCare Kitten) bevatten urineverzurende stoffen om blaasgruis te voorkomen. Meng gedurende minimaal 4 tot 6 weken steeds meer nieuwe voeding door de oude voeding tot u geheel bent overgestapt.

Meer informatie
smaak wild
EAN 8713595650087
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Prins VitalCare Struvite 1,5 kg